Se alla
Christina Soldan (L)

ALLIANSEN PRESENTERAR ÅTGÄRDSPROGRAM FÖR EN STÄRKT KOMPETENSFÖRSÖRJNING FÖR EN TRYGG OMSORG

Nya förslag på åtgärder för en stärkt kompetensförsörjning

Måndag 27 november 2023

Alliansen i Skellefteå driver sedan tidigare frågor för att öka attraktiviteten för vårdyrken genom prioritering av arbetsmiljö, införande av karriärtjänster samt återetablering av platsförlagd sjuksköterskeutbildning på Campus.

Utifrån rådande situation med svårigheter inom bemanning så måste mer göras och därför väljer Alliansen att presentera ett gemensamt paket med nya förslag på åtgärder för en stärkt kompetensförsörjning.

En välfungerande personalpolitik är grunden för att kommunens medarbetare skall trivas. Det är därför av yttersta vikt att kommunen är en attraktiv arbetsgivare både vad gäller arbetsmiljö och lönebild. För att det ska vara möjligt att rekrytera ny personal, samt att befintliga medarbetare ska arbeta kvar inom Skellefteå kommun, vill Alliansen genomföra lönesatsningar inom socialnämnden.

Alliansens förslagspaket i korthet:

  • Upphandla ett koncept med generationsöverskridande möten i äldreomsorgen. Ett förslag där man väcker ungdomars intresse för vård- och omsorg samtidigt som det blir en avlastning för den ordinarie personalen.
  • Erbjuda en fast anställning till alla som slutför en vård- och omsorgsutbildning med godkända betyg.
  • Upphandla icke vårdnära tjänster för att avlasta den utbildade personalen.
Christina Soldan (L)
gruppledare
Andreas Löwenhöök (M), gruppledare Carina Sundbom (C)
gruppledare
Per Boström (KD)
gruppledare
Alliansen Skellefteå (M, C, KD, L)
Alliansen i Skellefteå (M, C, KD, L)