Se alla
Christina Soldan

GRATTIS ALLA STUDENTER!

Hurra!

Onsdag 15 juni 2022

Sjung om studentens lyckliga dag,

låtom oss fröjdas i ungdomens vår!

Än klappar hjärtan med friska slag,

och den ljusnande framtid är vår.

Inga stormar än,

i våra sinnen bo,

hoppet är vår vän,

vi dess löften tro,

när vi knyta förbund i den lund,

där de härliga lagrarna gro,

där de härliga lagrarna gro!

Hurra!

Högtid och glädjerop men också en aning ängslan mot det okända, inför framtiden. Så känner Du säkert i dag, Du som nu går ut gymnasiet. Oavsett resultat är Du på väg mot nästa steg i livet. Det är stort, det är på riktigt och det händer NU!

Kunskap är en människas viktigaste redskap för att växa. Den öppnar nya vägar och bryter ner klassbarriärer. Kunskap är också skolans huvuduppdrag. En skola med jämn och hög kvalitet skapar därför goda livschanser för alla. Kunskap är Din nyckel till frihet och självbestämmande. Som politiker är vårt uppdrag att ge alla barn och ungdomar en lika bra start i livet. Först med för- och grundskolan som en nödvändig grundsten och sedan gymnasieskolan. Efter det kan du fortsätta forma Din egen framtid. Nästa steg är individuellt och Du avgör själv hur Din fortsatta resa genom livet ska bli.

Att vara ung är fantastiskt. Vi Liberalerna säger att Ni unga är vår framtid och vi vill lyckönska Dig.

När hösten kommer är Du på väg ut i nya äventyr. Kanske fortsätter Du med studier direkt, kompletterande eller nya? Kanske söker Du Dig till arbetslivet? Kanske genomför Du Din drömresa? Du ska få leva Ditt liv som Du vill, bestämma över Dig själv, ha Dina egna drömmar och kunna jobba för att de ska bli verklighet. Det är frihet. Vad Du än väljer att göra i framtiden önskar vi Dig ett stort lycka till!

Men i dag firar vi! Vi är glada och sjunger gärna tillsammans med Dig, alla Dina klasskompisar och alla studenter i hela Skellefteå: ”Sjung om studentens lyckliga dag!”. För framtidsdrömmar. För Dina möjligheter att forma Ditt liv som Du vill.

Christina Soldan (L), gruppledare Liberalerna Skellefteå, ledamot i för-och grundskolenämnden samt stolt mentor till en gymnasieklass som idag har tagit studenten