Se alla
Christina Soldan - Giraffen

KOMMUNEN UNDERSÖKER OM ”GIRAFFEN” KAN FLYTTAS

Giraffen är en viktig samlingsplats

Torsdag 28 april 2022

Drygt 1 100 namnunderskrifter har samlats in för att rädda skejtparken “Giraffen”. Nu har Skellefteås politiker börjat diskutera om kommunen kan hjälpa till i sammanhanget. “Vi har ett medansvar”, säger Lorents Burman (S).

Sedan det blev känt att skejtparken “Giraffen” på Solbacken riskerar att försvinna, som Megafonen berättade om i slutet av februari, har det bildats en stor opinion för att rädda parken.

Personer inom skatekretsar från hela Norrland har upprörts av beskedet och en namninsamling har i skrivande stund 1149 underskrifter.

– Jag tycker att det är bra, ungdomarna ska visa att de står för och kämpar för det här, sa Christina Soldan (L) när kommunfullmäktige sammanträdde tidigare i april.

Christina Soldan hade skrivit en interpellation där hon argumenterade för att rädda Giraffen och ställde frågan om Skellefteå kommun kommer att hjälpa till för att bevara skateparken.

– Giraffen är en viktig samlingsplats. Ingen äger eller bestämmer och alla är med i gemenskapen oavsett ålder, kön eller bakgrund, sa Christina Soldan.

Källa: Megafonen, URL – https://bit.ly/3sOo2Cc