Se alla

Enkel fråga till Tomas Teglund (S), ordförande för nämnden för support och lokaler, 2021-02-03

Kommer kommunen att aktivt försöka sälja eller hyra ut Kanalskolan eller finns det andra planer för at undvika onödiga kostnader som tomma lokaler innebär?  

Onsdag 3 februari 2021

Kanalskolan är en av stans arkitektspärlor, enligt byggnadsantikvarier. Det är en pärla i funkisarkitekur. Nu har skolan tömts på elever till Floraskolans förmån. Kanalskolan är tillfälligt vald till att vara dels evakuering för andra kommunala kontor och dels som tillfällig plats för yrkesverksamma konstnärer.

Kanalskolan föreslås att plomberas för att vara resurs om något oförutsett skulle hända på en annan skola. Det kan t ex vara en nedläggning av en fristående skola eller om en kommunal skola behöver stängas för underhåll eller liknande.

Faktumet är att hur man än vänder och vrider på frågan om Kanalskolans öde så belastas kommunen med stora utgifter för underhåll, renovering, mm.

MED ANLEDNING AV DETTA VILL JAG FRÅGA TILL TOMAS TEGLUND (S), ORDFÖRANDE FÖR NÄMNDEN FÖR SUPPORT OCH LOKALER:  

  1. Kommer kommunen att aktivt försöka sälja eller hyra ut Kanalskolan eller finns det andra planer för at undvika onödiga kostnader som tomma lokaler innebär?

Skellefteå 2021-02-03

Christina Soldan, gruppledare Liberalerna Skellefteå

E-post: christina.a.soldan@skelleftea.se

Mobilnr: 073-052 68 91

URL – Enkel fråga till Tomas Teglund (S), ordförande för nämnden för support och lokaler, 2021-02-03