Se alla
Christina Soldan, gruppledare Liberalerna Skellefteå

INTERNATIONELLA DAGEN MOT HOMO- OCH TRANSFOBI

LIBERALERNA SKELLEFTEÅ VILL HA HBTQI-AVDELNING FÖR ÅRSRIKA

Tisdag 17 maj 2022

Idag uppmärksammar vi internationella dagen mot homo- och transfobi.

Liberalerna Skellefteå vill fira internationella dagen mot homo- och transfobi med att lyfta fram en liberal motion som fullmäktigegruppen har lämnat in i slutet på september 2021 men som inte har kommit till behandling än.

Liberalerna Skellefteå tycker att det borde skapas en särskild avdelning för HBTQI-personer när ett nytt vård- och omsorgsboende byggs i Skellefteå.

Sveriges första äldreboende med en HBTQI-avdelning invigdes i Haninge i september i fjol.

Personalen där är HBTQI-certifierade av RFSL, har utbildats i bemötande av HBTQI-personer och boendet har i dag nio platser.

Skellefteå kommun får allt större grupper individer som vågar vara öppna med sin sexuella läggning och att detta medför större krav på vården.

Därför yrkar vi på att när det ska planeras för ett nytt vård- och omsorgsboende så ska HBTQI-personer erbjudas en egen avdelning. Vår förhoppning är att i rättvisans namn driva igenom detta. Håll tummarna!

LOVE IS LIBERAL!

Läs hela motionen här, URL – https://bit.ly/3HMFnB2

Läs mer i Norran, URL – https://bit.ly/3kuZ33k

Vi liberaler har länge gått i spetsen för HBTQI-rättigheter och kommer fortsätta arbeta för att förändra lagar, normer och traditioner som hindrar människor från att förverkliga sina liv.

I ett liberalt samhälle har alla friheten att forma sitt eget liv, så länge man inte kränker någon annans frihet. Det här borde vara en självklarhet.

Håller du med?