Se alla
Jens Wennberg

VALET 2022 – TEMA SJUKVÅRDEN

Så tycker Liberalerna Skellefteå

Torsdag 24 mars 2022

Jens Wennberg (L), ordförande Liberalerna Skellefteå

1. Vilken skulle vara den första åtgärden ni skulle göra för att förbättra sjukvården i Region Västerbotten om ert parti fick bestämma?

– Personalen är vår viktigaste resurs och därför av hög prioritet. En god arbetsmiljö, ett gott ledarskap och en långsiktig lönepolitik är vad som krävs. Det är också viktigt att erbjuda karriärtjänster, fortbildning och forskningsmöjligheter. Liberalerna anser att det bör göras en extern genomlysning av regionens verksamhet. Den regionala utvecklingsnämndens tjänstemannaorganisation ska integreras i regionens övriga organisation. Vi vill avsluta delfinansieringen av Stockholmskontoret och deltagandet på Grand-dagarna när projekttiden löper ut. Liberalerna vill flytta ner budgetansvaret på verksamhetsnivå för att ge förutsättningar till realistiska budgetar. För liberalerna är utveckling av NUS en viktig fråga.

2. Skellefteå lasarett är ett av tre länssjukhus i Västerbotten. Vad ser ni för behov för att säkra Skelleftebornas tillgång på god vård?

– Liberalerna vill att det ska finnas tre akutsjukhus, tre förlossningar och tre BB i länet. Personalen har under många år fått arbeta i ej ändamålsenliga lokaler och därmed en arbetsmiljö som är helt oacceptabel. Kvinnosjukvården är viktig och ska tryggas. Fler vårdplatser behövs bland annat vid medicin och geriatrikkliniken på lasarettet. Det är inte patientsäkert med satellitplatser och inte en god arbetsmiljö för personalen. Liberalerna vill tillsätta en platschef på lasarettet. En långsiktig primärvårdssatsning måste ske. Ökad tillgänglighet till BuP.

Källa: Megafonen, URL – https://bit.ly/3qZNF2c

Sjukvård