Se alla
Barbro Westerholm

SKELLEFTEÅ PRIDE 2022

Lördag 19 februari 2022

Liberalerna Skellefteå avslutar prideveckan med att gratulera Barbro Westerholm som är ny jurymedlem i Raoul Wallenbergpriset 2022 och som även är hedersmedlem i HBT-liberaler.

Låt oss presentera Barbro Westerholm – en liberal kämpe som i över 50 år har stridit för kvinno-, årsrika- och HBTQ-rättigheter.

Det var för ca 43 år sedan, den 29/8 1979, som hbt-personer ockuperade Socialstyrelsens trappa för att protestera mot att homosexualitet klassades som sjukdom.

Generaldirektör Barbro Westerholm mötte demonstranterna och på mindre än tre månader togs sjukdomsklassningen bort.

Sedan dess har Barbro varit med att driva igenom alla stora reformer för hbt-personer som riksdagsledamot för Liberalerna. Ett fantastiskt arbete!

Varje år delas Raoul Wallenbergpriset ut på Raoul Wallenbergs dag, den 27:e augusti. Priset går till en person som arbetar i Sverige i Raoul Wallenbergs anda, främst genom kunskapshöjande insatser riktade till barn och och unga i syfte att motverka rasism, diskriminering och intolerans och för alla människors lika värde. Raoul Wallenbergpristagare är föredömen – personer som unga kan spegla sig i och se upp till.

#skellefteaprideparad2022