Se alla

Dyra skollokaler får inte drabba eleverna och undervisningen

Onsdag 31 januari 2018

Liberalerna i Skellefteå är mycket bekymrade över de fördyringar som drabbat ombyggnationerna vid Anderstorpsgymnasiet, Baldergymnasiet och Lejonströmsskolan. Vid dagens möte med kommunstyrelsen krävde Liberalernas gruppledare Andreas Westerberg att inga besparingar ska få göras på eleverna eller undervisningen för att finansiera. Den socialdemokratiska majoriteten röstade ner förslaget.

 – Detta är mycket illa, säger Andreas Westerberg (L). Eleverna ska inte behöva betala för att kommunen inte lyckats förutse hur dyrt detta skulle bli, fortsätter han.

– Skollokalerna blir mycket fina och praktiska. Det vore slöseri om verksamheten utsattes för besparingar när hyrorna höjs, säger Andreas Westerberg (L).

 Kommunstyrelsen enades om att skolorna inte behöver spara något med anledning av fördyringarna under 2018, men för kommande år ska lokalhyrorna ingå i skolornas vanliga budgetprocess. Liberalerna yrkade att fördyringarna inte får innebära besparingar på eleverna och undervisningen samt att budgetberedningen får i uppdrag att tillgodose väl tilltagna resurser för undervisningen under kommande planperiod.