Se alla

Skelleftebor påverkar Liberalernas landsmöte

Torsdag 16 november 2017

Liberalerna håller sin partikongress, Landsmötet, i Västerås under kommande helg. Ett tjugotal västerbottningar är på plats som åhörare och ombud. Andreas Westerberg (L) är ombud och Carin Hasslow (L) ersättare. De ser fram emot flera viktiga beslut som ska tas under helgen och de räknar med att kunna påverka. Några ämnen som kommer diskuteras är föräldraförsäkringen, aktiv dödshjälp, gårdsförsäljning av alkohol och integrationspolitik.

Andreas Westerberg (L) ser fram emot att rösta igenom en ny modell för föräldrapenningen. En arbetsgrupp inom partiet har tagit fram ett förslag till ny föräldraförsäkring som i korthet innebär att föräldrar ska kunna få 100 procent av lönen vid föräldraledighet om de tar ut alla dagar i ett sträck. Syftet med förändringen är att undanröja den kvinnofälla som uppstår när mammor stannar hemma under lång tid från arbete. Carin Hasslow (L) kommer delta i debatter som rör sjukvård, omsorg och skola.

Andreas Westerberg försvarar ett par egna motioner vid landsmötet. Dels argumenterar han för ett samordnat mobilnät i Sverige.

–  Det är absurt att man kan resa inom Sverige och förlora mobiltäckningen trots att det finns andra bolag än sitt eget som erbjuder täckning i området. Den som reser utomlands kan ringa via andra bolag än det man har abonnemang med, så borde det vara inom Sverige också säger Andreas Westerberg (L).

En annan motion som Westerberg försvarar gäller möjligheter till lägre skatt i glesbygd.

–  Vidsträckta kommuner borde ha rätt att sänka skatten i delar av kommunen som är glest befolkad, säger Andreas Westerberg (L)

Mer information om Liberalernas landsmöte kan hittas via liberalerna.se/landsmote