Se alla

Val 2018

Kända toppnamn och bred förstärkning hos Liberalerna

Fredag 20 oktober 2017

Liberalerna Skellefteå har fastställ valsedlar till kommun- och landstingsvalet. Andreas Westerberg (L) toppar listan till kommunalvalet och Carin Hasslow (L) listan till landstingsvalet. Partiet har även denna gång genomfört öppna nomineringar. De har lett till att sju kandidater gör premiär på partiets listor.

Liberalerna håller fast vid sina toppnamn från tidigare. Carin Hasslow (L) och Andreas Westerberg (L) är etablerade som tydliga företrädare för partiet.

– Detta är ett stort förtroende, säger Carin Hasslow (L). Sjukvården i Skellefteå måste stärkas, där har vi Liberaler en viktig uppgift att utföra, fortsätter hon.

Hon toppar partiets landstingslista för valkretsen Skellefteå – Norsjö, men hon står även på plats 14 på kommunlistan. På landstingslistan återfinns Jens Wennberg (L) på plats två och Birgitta Burström (L) på plats tre.

Andreas Westerberg (L) har nyligen uppmärksammats för inbjudan till fyra andra partier att skapa ett samarbete för att bryta Socialdemokraternas dominans i kommunen.

– Jag och Liberalerna vill göra Skellefteå till en ännu bättre plats att leva på. Kommunen ska bli mer demokratisk och idéerna ska få plats på riktigt, säger Andreas Westerberg (L). Vi har ett fantastiskt lag i partiet som vill arbeta med detta och vi har höga förväntningar på samarbetet med Moderaterna, Centerpartiet, Miljöpartiet och Kristdemokraterna.

Hela listan till kommunalvalet kan läsas i slutet av detta pressmeddelande.

Bred förstärkning med nya kandidater

Hela sju kandidater gör debut på Liberalernas listor. Detta är något som innebär en tydlig förstärkning för partiet. Här presenteras dessa.

#4 Kommunlistan: Emma Gustafsson

Emma är nationalekonom och bor med sin familj på Eriksberg. Hon har varit medlem i Liberalerna ett knappt år och väljer nu att satsa på mot en plats i kommunfullmäktige.

– Jag vill påverka att Skellefteå växer. Dels genom fler jobb och dels genom större valfrihet, säger Emma Gustafsson (L).

#6 Kommunlistan: Christina Soldan

Christina är gymnasielärare och arbetar på Anderstorpsgymnasiet. Hon är född och uppvuxen i Rumänien men har levt stora delar av sitt liv i Sverige. Hon tackade ja till att kandidera efter att ha blivit föreslagen genom öppen nominering.

– Hela samhället och inte minst vår kommun är i ständig förändring. Jag vill vara en del av samhällsutvecklingen och därför är jag nu redo att vara med och påverka i en öppen, positiv och demokratisk riktning med fokus jämlikhet, jämställdhet, utbildning, globalisering, kommunikation och transparens, säger Christina Soldan (L).

#9 Kommunlistan: Shervin Ahmadzadeh

Shervin driver restaurang Valentino med en kompanjon. Han bor i Bergsbyn. Två frågor har särskilt påverkat att han engagerar sig i politiken. Det handlar dels om arbetsmarknadsfrågor. Men framförallt om problemet med hedersförtryck.

– Jag står inte ut längre, säger Shervin Ahmdzadeh (L). Unga människor ska inte tvingas gifta sig eller vara begränsade i sitt liv på grund av förtryckande traditioner. Det vill jag förändra, fortsätter han.

#10 Kommunlistan och #8 Landstingslistan: Marie Andersson

Marie bor i Vebomark och är lantarbetare. Hon har tidigare i livet varit aktiv som politiker för Moderaterna, men efter en tids paus känner hon att hon nu hittat hem politiskt hos Liberalerna. Marie är mycket engagerad i HBTQ-frågor och för Skellefteborna är hon bekant efter det att hennes egen personliga resa från att leva som man till att komma ut som kvinna porträtterades.

– Men jag vill också engagera mig i landsbygdsfrågor.  Jag brinner för landsbygden och vill påverka politiken så att det inte bara ska vara stan som räknas, säger Marie Andersson (L)

#11 Kommunlistan: Musa Mohammad

Musa arbetar som integrationsassistent i Jörn, men bor i Byske med sin familj. Han har erfarenhet av politiskt engagemang från hemlandet Sudan, där han även arbetade åt FN med rehabilitering av barnsoldater.

– Jag vill arbeta med integration, säger Musa. Sverige är ett bra land för många människor. Men vi måste lyckas bättre med att skapa möjligheter för fler att etablera sig i samhället avslutar Musa Mohammed (L)

#13 Kommunlistan: Zaher Nahlawi

Zaher är från Syrien. Han är läkare utbildad i Ukraina. Just nu studerar han svenska för att så småningom validera sin läkarbehörighet i Sverige. Zaher bor i Byske.

– Jag vill bidra i mitt nya land, säger Zaher. Jag vill inte vänta på vad som ska hända eller kräva att Sverige gör något för mig. Jag vill göra något för Sverige och Skellefteå säger Zaher Nahlawi (L).

#27 Kommunlistan: Oskar Lundqvist

Oskar bor med sin fru i Lövånger. Han arbetar som serviceassistent inom äldreomsorgen.

– För mig är särskolan jätteviktigt. Jag har själv gått särskola   och vet att den behövs, men också att det finns saker som kan bli bättre. Det viktigast är att den som går särskola får studera på riktigt och att det finns möjligheter att få jobb efter utbildningen säger Oskar Lundqvist (L) .

Val till kommunfullmäktige 2018

1. Andreas Westerberg, Älvsbacka

2. Stina Engström, Boviksbadet

3. Günter Larsson, Burträsk

4. Emma Gustafsson, Eriksberg

5. Lars Åhman, Mobacken

6. Christina Soldan, Ursviken

7. Olof Hasslow, Sunnanå

8. Kerstin Olofsson, Östra Falmark

9. Shervin Ahmadzadeh, Bergsbyn

10. Marie Andersson, Vebomark

11. Musa Mohammad, Byske

12. Gun Westin, Sjungande Dalen

13. Zaher Nahlawi, Byske

14. Carin Hasslow, Sunnanå

15. Johan Sundelin, Boviken

16. Inger Sundbom, Fällfors

17. Thomas Lundström, Kåge

18. Christine Petterson, Nyfors

19. Glenn Wikman, Stämningsgården

20. Ida Lindh, Mobacken

21. Roland Löfmark, Anderstorp

22. Inger Lundqvist, Centrum

23. Roland Engström, Boviksbadet

24. Inger Andersson-Öberg, Ursviken

25. Kurt Karlsson,  Byske

26. Margareta Carlbäck, Centrum

27. Oskar Lundqvist, Lövånger

28. Ann-Sofi Löfstedt, Centrum

29. Jeanette Gustafsson, Örviken

30. Håkan Lindh, Finnfors